EVOLVE LIGHT

Mijn focus in mijn leven en werk is het helpen anderen te ontwikkelen. En dat bedoel ik bijna letterlijk: het loslaten van alles waar je last van hebt in je denken, in je emoties en in je lichaam.

Het gaat voor mij om: ‘evolve light’ wat je op twee manieren kunt uitleggen: het ont-wikkelen zodat je innerlijke kwaliteiten, kracht en daarmee jouw licht naar buiten kunnen komen én dit op een lichte en vrolijke manier doen.

Wat ik te bieden heb, ben ik zelf. Ik werk met deze persoonlijke benadering binnen organisaties als organisatieadviseur of interim manager en als psychodynamisch therapeut of persoonsgerichte coach specifiek voor (top)management.

Evolve light is iets wat ik zelf elke dag toepas: aandacht voor wat ik ervaar, voel en denk én een alertheid om het licht steeds meer ruimte te geven.


psychodynamische therapie & persoonsgerichte coaching

Wat is Psychodynamische therapie:

In technische bewoording betekent dynamica “energie in beweging”, wat zich uit in “kracht”.

Het gaat om het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties.

Wanneer deze in harmonie zijn, voel je je energiek en evenwichtig. Wanneer dit in disharmonie is, voel je je door de innerlijke strijd vermoeid en neerslachtig.

Meestal ben je je niet bewust van de oorzaak van de veranderingen en vraag je je af waarom je gevoel zo plotseling kan veranderen. Door verdieping van zelfinzicht en bewustzijn, krijg je inzicht in je eigen psychodynamische processen en kunnen we samen een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand brengen.

Wat is systemische therapie:
Bij systemische therapie brengen we jouw gezin en de familie waar je bij hoort (fysiek) in beeld, Doordat je dit kunt zien, herken je eventuele knelpunten en patronen of krijg je inzicht. Hierdoor is erkenning mogelijk van wat er speelt en biedt het ruimte om patronen los te laten.

Deze methode wordt ook toegepast in organisaties, bijvoorbeeld om te onderzoeken waarom er stagnaties zijn in de ontwikkeling van een organisatie of waarom bepaalde conflicten telkens terugkeren. Er wordt in dit verband niet gesproken van een familieopstelling maar van een organisatieopstelling.

Wat is Persoonsgerichte coaching:

Bij persoonsgerichte coaching gaan we onderzoeken welke vragen er op dit moment spelen in je werk en hoe je daar vandaag en in de toekomst mee om kunt gaan. Persoonsgerichte oaching hanteer ik bij reflectie op en ontwikkeling van jou als (top)manager in een werksituatie.

Wanneer kies je therapie en wanneer coaching?

Therapie gebruik je als je als persoon het gevoel hebt te stagneren of niet verder te kunnen; in je priveleven, in je werk. Bij therapie is de focus gericht op jou als mens.

Persoonsgerichte oaching gebruik je als je in je werk meer beeld wilt krijgen hoe zaken anders aan te pakken. Bij coaching is de focus gericht op jou in je werk.